Доналд Тръмп е най-големия губещ в Републиканската партия. Това коментира консервативният

...
Доналд Тръмп е най-големия губещ в Републиканската партия. Това коментира консервативният
Коментари Харесай

Уолстрийт джърнъл: Тръмп започна да тежи и на своите в Републиканската партия

Доналд Тръмп е най-големия губещ в Републиканската партия. Това разяснява консервативният " Уолстрийт джърнъл ", съобщи " Дойче веле ".

Въпреки че болшинството в Камарата на представителите остава неразбираемо след  междинните избори в Съединени американски щати, вътрешните рецензии към бившия президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп се ускоряват измежду републиканците. Освен политиците, редица консервативни медии също се дистанцираха от някогашния държавен глава. Някои показаха разочароващите резултати на партията на всички избори, откогато Тръмп встъпи в служба като президент през 2016 година.

" Уолстрийт джърнъл " написа още, че Тръмп се е " провалил " на изборите през 2018, 2020, 2021 и 2022 година На междинните избори тази седмица подкрепяните от Тръмп републикански претенденти изгубиха в щати, които можеха да бъдат " безпроблемно " извоювани.

Дебатът измежду републиканците набира скорост и тъй като се чака Тръмп да разгласи кандидатурата си за президентските избори през 2024 г. следващата седмица. Пат Туми, републикански сенатор от Пенсилвания, разкритикува въздействието на Тръмп върху избора на претенденти за междинните избори. Бившият водач на Камарата на представителите Пол Райън назова Тръмп " тежест ", която ще навреди на възможностите на партията на президентските избори през 2024 година " Искаме да спечелим Белия дом и знаем, че с Тръмп е доста по-вероятно да загубим ", сподели той.

" Стига толкоз "

Републиканката Уинсъм Сиърс, която в миналото беше гневна привърженичка на Тръмп, съобщи, че във вторник гласоподавателите са изпратили " доста ясно обръщение ", а точно - " Стига толкоз ". Според нея гласоподавателите са се оповестили за различен водач.

" Истинският водач схваща по кое време се е трансформирал в тежест. " Сиърс добави, че не може да поддържа друга акция на Тръмп. А Джон Тюн, републикански сенатор от Южна Дакота, напомни, че Тръмп е подкрепял неопитни и спорни претенденти, които са се показали зле на междинните избори. Няма сурогат на “качествените ” претенденти, сподели той в изявление. " Не може да има партия, построена към личността на един човек. ”

Фокс Нюз, част от империята на Рупърт Мърдок, която от дълго време е обичаната телевизия на Тръмп, също се изрече остро за 76-годишния някогашен президент, до момента в който хвалеше вътрешнопартийния му противник Рон ДеСантис, който беше избран отново с огромна разлика на изборите за губернатор на Флорида. " Най-големият победител на междинните избори безспорно е губернаторът ДеСантис, чиято победа в щата Флорида беше зашеметяваща ", написа журналистката Лиз Пик. " Най-големият губещ? Доналд Тръмп. "

Медиите на Мърдок са извънредно авторитетни в Съединени американски щати и от дълго време отразяват Тръмп доста позитивно. По време на мандата си Тръмп постоянно даваше дълги изявленията за Фокс Нюз, в които съвсем не му се постановяваше да се притеснява от сериозни въпроси. В лагера на консерваторите обаче мнозина се отвръщат от Тръмп след междинните избори и се доверяват на ДеСантис.

Кой ще има болшинство?

Надеждите на републиканците за безапелационна победа на междинните избори в САЩ не се оправдаха. Няколко дни след изборите към момента не е ясно кой ще има болшинство в Сената и Камарата на представителите. В Сената има три незапълнени места: В Аризона и Невада преброяването на гласовете към момента продължава, а в Джорджия към този момент е несъмнено, че през декември ще има втори тур на изборите. В Камарата на представителите също нито републиканците, нито демократите към момента не са си обезпечили нужното болшинство. Според настоящото броене, републиканците имат преднина от съвсем 20 места. Въпреки това на тях към момента им липсват седем места, с цел да получат мнозинство от 218 гласа. Тепърва ще се разпределят 32 места.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР